Museum hidden under the grass

- in MUSEUMS
1173

The Biesbosch Museum is located in De Biesbosch National Park, Netherland. It was renovated for eight months and then again reopened to the public.

Studio Marco Vermeulen design a building, interior, water model and freshwater tidal park. The exhibition about historical development of the region was designed by Studio Joyce Langezaal.

Also in this museum are located library, multipurpose theater, reception area and museum shop.

Renovation of the museum

The architects add blanket of grass and herbs over rooftop i.e. on hexagonal pyramids of the original museum pavilions, transforming it into a miniature landscape of hills, pathways and streams. They extended with a new 1.000 m2 wing for restaurant and exhibition space for contemporary art.

The land around the existing museum building was removed, turning the site into a man-made island.

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The new wing and existing building are designed with heat-resistant glass and green roof to help to insulate the building and biomass stove maintains the temperature on cooler days. To help with cooling in the building on hot days, water is pumped through the same pipework.

The front facade has special resistant glass that is eliminate the need of blinds.
The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

The Biesbosch Museum

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *